Individuele begeleiding


Persoonlijke effectiviteit

Effectiever met jezelf en anderen leren omgaan
kun je leren.

Bouwstenen
Misschien heb je alles wat je wenst maar ben je heel onzeker. De oorzaak kan zijn dat je niet ziet wat je hebt. Het gaat er niet om of je succesvol bent, het gaat er om of je ziet wat je hebt en of je er van kunt genieten. Je leert de focus richten op behaalde prestaties. Bouwstenen verzamelen noemen we dat.

Platform
Met voldoende bouwstenen kun je een platform bouwen. Wanneer je leert genieten van je prestaties bouw je aan een innerlijk platform. Hoe steviger je op dit platform staat, hoe meer fouten je durft te maken. Zo leer je steeds meer risico’s te nemen en word je sterk.

Focussen
Als je wilt presteren, helpt het om goed naar jezelf te luisteren. Wat zegt je buik: wat wil je nu echt? Wat zegt je hoofd: hoe hoort het? Of: wat verwachten de ander van me? Mensen die te vaak “Het wordt nooit wat” zeggen, halen zichzelf zo onderuit. Die zogenaamde zelfinstructies bepalen jou en jouw gedrag. Je leert focussen op dat wat je verder helpt.

Effectief opkomen voor jezelf
Is het mogelijk om een grens te trekken en geen ruzie krijgen? Ja zeker! Jouw feedback komt niet altijd goed aan bij de ander. Dat komt omdat ‘buiken’ al met elkaar communiceren, voordat jij een woord hebt gezegd. Of je dat nu wilt of niet. We zijn allemaal verschillend en tegelijk nemen we aan dat we elkaar begrijpen. Je leert op die signalen van de ander te letten en hoe je effectieve feedback kunt geven.


Praktische informatie:

aantal en duur van de contactmomenten varieert afhankelijk van de vraag

Buik en hoofd
Bent u iemand die weet wat u wilt en laat u dat merken?
Dan domineert uw buik uw hoofd. Of denkt u juist goed na voordat u iets doet? Dan is uw hoofd dominant.

Met dank aan de principes uit het boek ‘Effect’ van Johann Olav Koss e.a.